Mesék 160 karakterben


Mesemes hírlevél összefoglaló

MeSeMeSemény

      utolsó  frissítés: 2014. 04. 16.

  • Újabb Vendég-MeSeMeS-ek érkeztek “szerkesztőségünkbe”! Nádasi Lajos testipásztor (régi, szorgalmas alkotótársunk) egy talányos “Találós kérdést” küldött be, Falcsik László a Facebook oldalunkon jelentkezett be “A 3 kismalac” című alkotásával, míg Zsuzsi ka “A nagylelkű, de politikailag inkorrekt” című mesemessel örvendeztetett meg bennünket. Mindhárom alkotás a “Játék” fejezetben a “Vendég-MeSeMeS” ikonra kattintva olvasható.
  • Időközben 57-re nőtt azon országok száma, ahol “mesemesemény” történt, hiszen Vietnámból, Thaiföldről, Észtországból és Koszovóból is felkeresték a MeSeMeS honlapját.
  • Legutóbbi hirlevelünk óta 22-ről 28-ra nőtt azon USA tagállamok száma, ahol belekukkantottak a MeSeMeS honlapjába. A Kedves MeSeMeS olvasók a MeSeMeS Facebook oldalán érdekes statisztikákat láthatnak az oldal látogatottságáról (kor, nem, földrajzi elhelyezkedés szerint), ugyancsak itt közöljük az USA tagállamok “rangsorát”, ez úton is megköszönve a kaliforniai “csúcstartók” lelkesedését. 
 

      utolsó  előtti frissítés: 2013. 05. 20. 

  • Rendkívüli közlemény:  Lázár Ervin 2013. május 5-én született 77 éve. Emlékezve a mester születésének ezen mesebeli évfordulójára, illetve ünnepelve a Gyermeknapot 2013. május 26-án mesefilm ősbemutató lesz az M2 gyerekcsatornán 12:00 órakor. Ekkor és ott láthatja először a nagyközönség Lázár Ervin legnépszerűbb meséjének, a „Dömdö-dömdö-dömdödöm”-nek a zenés, animációs feldolgozását. A mesefilm 2013-ban készült, Sebő Ferenc zenés feldolgozása alapján („Erdei dalnokverseny” a Hangzó Helikon sorozat Lázár Ervin kötetében jelent meg eredetileg). A mesefilmben mesélő, zeneszerző: Sebő Ferenc, zene: Sebő-együttes, az animációt készítette és a filmet rendezte: Zeke László.  Sok szeretettel várunk minden kedves MeSeMeS olvasót a képernyők elé!
  • Libanon az 53. ország, ahol megnyitották a honlapunkat, ugyanis 2013. március 28-án MeSeMeSemény történt Beirutban.
 

 

 

 

Növények bosszúja

Hangsávok: Magyar Zeke Lackó Norvég English Deutsch

Feliratok: Magyar English Norvég Rovásírás


 

Mesemes szövege

148 karakter. Fű, fa, virág meg akarták bosszulni azt a rengeteg legelészést, vegetáriánusságot, amit az állatok művelnek. Azóta van tüske, méreg és húsevő virág.

Szerzői kommentár »

Küldd el ezt a videót ismerősödnek!
Új kódot kérek!Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre tájékoztatást küldjenek MeSeMeS eseményekről.
A mesemes honlap adataimat kizárólag ilyen célból kezelheti.


Felhasználói kommentek:

Hallay Judit

kimondott felüdülés a felnőtt mesék olvasása műtét után. A meséket véletlenül úgy is tovább küldhetjük, mintha mese volna és ebben a formában a másiknak sérelmeinket is elmondhatjuk-hisz csak 1 mesét küldtünk. Gratulálok a csavaros, dolgok mögé látó észjáráshoz. Néha a legtriviálisabb dolgot nem vesszük észre, de a mesélő ige,pl a növények szempontjából a vegetarianizmust. Köszönet érte.

Szólj hozzá!Tetszett? Oszd meg ismerőseiddel!
Növények bosszúja