Mesék 160 karakterben


Mesemes hírlevél összefoglaló

MeSeMeSemény

      utolsó  frissítés: 2014. 04. 16.

  • Újabb Vendég-MeSeMeS-ek érkeztek “szerkesztőségünkbe”! Nádasi Lajos testipásztor (régi, szorgalmas alkotótársunk) egy talányos “Találós kérdést” küldött be, Falcsik László a Facebook oldalunkon jelentkezett be “A 3 kismalac” című alkotásával, míg Zsuzsi ka “A nagylelkű, de politikailag inkorrekt” című mesemessel örvendeztetett meg bennünket. Mindhárom alkotás a “Játék” fejezetben a “Vendég-MeSeMeS” ikonra kattintva olvasható.
  • Időközben 57-re nőtt azon országok száma, ahol “mesemesemény” történt, hiszen Vietnámból, Thaiföldről, Észtországból és Koszovóból is felkeresték a MeSeMeS honlapját.
  • Legutóbbi hirlevelünk óta 22-ről 28-ra nőtt azon USA tagállamok száma, ahol belekukkantottak a MeSeMeS honlapjába. A Kedves MeSeMeS olvasók a MeSeMeS Facebook oldalán érdekes statisztikákat láthatnak az oldal látogatottságáról (kor, nem, földrajzi elhelyezkedés szerint), ugyancsak itt közöljük az USA tagállamok “rangsorát”, ez úton is megköszönve a kaliforniai “csúcstartók” lelkesedését. 
 

      utolsó  előtti frissítés: 2013. 05. 20. 

  • Rendkívüli közlemény:  Lázár Ervin 2013. május 5-én született 77 éve. Emlékezve a mester születésének ezen mesebeli évfordulójára, illetve ünnepelve a Gyermeknapot 2013. május 26-án mesefilm ősbemutató lesz az M2 gyerekcsatornán 12:00 órakor. Ekkor és ott láthatja először a nagyközönség Lázár Ervin legnépszerűbb meséjének, a „Dömdö-dömdö-dömdödöm”-nek a zenés, animációs feldolgozását. A mesefilm 2013-ban készült, Sebő Ferenc zenés feldolgozása alapján („Erdei dalnokverseny” a Hangzó Helikon sorozat Lázár Ervin kötetében jelent meg eredetileg). A mesefilmben mesélő, zeneszerző: Sebő Ferenc, zene: Sebő-együttes, az animációt készítette és a filmet rendezte: Zeke László.  Sok szeretettel várunk minden kedves MeSeMeS olvasót a képernyők elé!
  • Libanon az 53. ország, ahol megnyitották a honlapunkat, ugyanis 2013. március 28-án MeSeMeSemény történt Beirutban.
 

 

 

 

A Zöld-Föld játék szabályai

Légy az első, aki olyan országból szervez MeSeMeS látogatást, ahonnan eddig még nem látogatták meg honlapunkat! Elismerő oklevéllel tanúsítjuk „hódításodat” és hogy részese vagy a kultúra történetének dicsőségtábla örökíti meg.

A „MeSeMeS világtérképén” zöld színű minden ország, ahonnan bekukkantottak hozzánk; a fehér területek még hódítóra várnak. A „MeSeMeS világtérképe” minden fejezet végén látható, az előző nap adataival.

A játékban résztvevő MeSeMeS olvasónak, aki úttörő kíván lenni a műfaj adott országon belüli terjesztői között ezt a szándékát előre kell jeleznie a mesemes@mesemes.hu címen. A jelzésben meg kell jelölnie a meghódítandó területet, azt a várost, ahonnan a várható bejelentkezés meg fog történni, valamint a bejelentkezés várható időpontjának napját. Amennyiben a jelzett napon és városból MeSeMeS megtekintésről ad jelzést a Google Analytics (a „MeSeMeS világtérképén” másnap zöld lesz az adott ország), a játékos elnyeri a „MeSeMeS …..-i Apostola” címet. (Az apostolként hirdetett tan: „jó gondolat minden közegben terjed”.)

Fontos részletszabály, hogy a konkrét bejelentkezőnek nem kell feltétlenül az adott helyszínen tartózkodnia, csupán megszerveznie a bejelentkezést. (Az apostol nem az, aki elolvassa, hanem aki hirdeti a tant.) Elegendő tehát egy meghódítatlan területre küldött MeSeMeS és egy ottani fogékony ember ahhoz, hogy az esemény szervezője és előre jelzője kultúrtörténeti tettet hajtson végre és elnyerje az ezzel járó megtisztelő címet.

Abban az esetben, ha egy adott terület meghódítását egyszerre többen jelentik be az lesz a győztes, aki által bejelentett városból történik meg hamarabb a bejelentkezés. Ha egyszerre több városból, jelzik előre és jelentkeznek is be, avagy egyszerre többen ugyanazt a várost jelölik, akkor az lesz a győztes, akinek az előrejelzése hamarabb érkezik meg a mesemes@mesemes.hu címre.


DICSŐSÉGTÁBLA

 

A MeSeMeS világtérképe